Ovulatie Berekenen

Ovulatie berekenen begint bij het begrijpen van de menstruele cyclus, Deze cyclus is belangrijk als je jou vruchtbare perioden in kaart wilt brengen, of je de ovulatie wilt voorspellen, en je kansen op zwangerschap te verhogen of juist om ongewenste zwangerschappen te voorkomen.
Tijdens de menstruele cyclus, zijn er veel meer onvruchtbare dagen dan vruchtbare dagen.

De vruchtbare dagen zijn dagen waarop er een grotere kans is om zwanger te worden. Binnen deze vruchtbare periode zijn er ook dagen dat de vruchtbaarheid op zijn piek zit.

Ovulatie Berekenen

Met de ovulatie berekenen is het mogelijk om deze piek-dagen van de vruchtbare periodes te berekenen, en te herkennen. Wat weer kan helpen de kans op zwangerschappen te maximaliseren of minimaliseren.

Over het algemeen vind de eisprong elke 14 dagen na het begin van de menstruele cyclus plaats bij een vrouw. Er zijn verschillende manieren om de ovulatie te berekenen. De makkelijkste manier is om een ovulatie kalender te gebruiken om de tijd van de eisprong binnen de cyclus te berekenen door het aftrekken van de lengte van de luteale fase van de lengte van de cyclus.

Ovulatie Berekenen

Wil je zwangerschap voorkomen?

zwanger Ovulatie BerekenenDe natuurlijke manier om ongewenste zwangerschappen te voorkomen is om je van onbeschermde geslachtsgemeenschap te onthouden tijdens je vruchtbare dagen. De meest vruchtbare periode is de dag van de ovulatie.

Wil je zwanger worden?

Je bent het meest vruchtbaar tijdens de ovulatie, dus als je de tijd weet wanneer jou eisprong zal plaatsvinden zal dit helpen om de beste dagen om zwanger te worden te bepalen. Met een zwangerschaps kalender kan je berekenen wanneer de grootste kans op conceptie is op basis van uw ovulatie tijd en andere factoren

Online Ovulatie Berekenen

Selecteer de laatste dag van je menstruatie:

/ /

Gemiddelde aantal dagen van je cyclus: