menstruatie opwekken

Menstruatie Opwekken

Menstruatie Opwekken kan om verschillende redenen iets zijn wat vrouwen graag willen. De meest voorkomende reden waarom je de menstruatie opwekken wilt, is omdat je lijdt aan Polycysteus-ovariumsyndroom (PCOS). Vrouwen die lijden aan deze aandoening hebben een zeer hevige menstruatie en is vaak ook onregelmatig. In sommige gevallen hebben vrouwen met deze aandoening helemaal geen menstruatie. Wat een andere reden kan zijn van het menstruatie opwekken is dat vrouwen of meisjes niet ongesteld willen zijn als ze beginnen op een nieuwe school. Kortom iedereen heeft zijn eigen redenen voor het menstruatie opwekken.

Er zijn vele manier om je menstruatie op te wekken, hier staan enkele vermeld met uitleg:

Menstruatie Opwekken

Anticonceptiepil

pil Menstruatie OpwekkenAls een vrouw last heeft van het syndroom PCOS, dan kan het helpen bij het opwekken van de menstruatie. Deze pillen helpen je namelijk een regelmatige ovulatie cyclus te krijgen. Bij vrouwen die jonger als 35 jaar zijn, worden vaak anticonceptie pillen voorgeschreven voor het menstruatie opwekken. Deze pillen zorgen er voor dat het oestrogeen en progesteron bij vrouwen op niveau blijft, tevens helpen ze ook je androgeen te verlagen. Een bijkomend voordeel van deze pillen is vaak dat ze ook tegen acne helpen en tegen overmatige haargroei. Voor het menstruatie opwekken schrijven dokters ook vaak progesteron voor. Dit hormoon is belangrijk om de lengte van de menstruele cyclus te behouden en de hevigheid van de menstruatie te verminderen.

Afvallen

Als je veel overgewicht hebt kun je ook overwegen om af te vallen om een menstruatie op te wekken. Uit onderzoek is ook gebleken dat gewichtsverlies helpt bij het reguleren van de menstruatie cyclus. Bij overgewicht word namelijk extra oestrogeen geproduceerd in het vetweefsel. En dat zal zich uitwerken in de ovulatie en kan leiden tot overstimulatie van de baarmoeder, in de vorm van een zware menstruatie.

Kruiden om de menstruatie op te wekken

Er zijn ook natuurlijke kruiden die helpen met het menstruatie opwekken. Twee van deze kruiden belangrijke kruiden zijn peterselie en gember. Je kan ervoor kiezen om bijvoorbeeld kopjes thee van peterselie en gember thee te drinken. Zorg er dan wel voor dat deze thee sterk is getrokken. De peterselie in deze thee zorgt voor stimulatie bij de baarmoeder waardoor de baarmoeder gaat samentrekken, wat de menstruatie doet opwekken. Een menstruatie opwekken kan nodig zijn omdat deze vertraagd is door stress, hormonale stoornissen, enz. Het drinken van peterselie thee heeft geen negatieve bijwerkingen en dus volledig veilig om te gebruiken. Bij het menstruatie opwekken is het verstandig om je zoveel mogelijk te onthouden van aspirine, cafeïne, zout en rood vlees. Het smeren van theunisbloem olie helpt ook bij het menstruatie opwekken.

Menstruatie Opwekken met Voeding

menstruatie opwekken2 300x300 Menstruatie OpwekkenVan het eten van fruiten zoals papaja, mango en ananas word ook beweerd dat het de menstruatie kan opwekken. Als je dit probeert raden we je aan om een halve liter papaja sap te drinken. Het is wel belangrijk om te weten dat je niet meer dan 2x een halve liter papaja mag drinken voordat je menstruatie begint. Van andere middelen word ook beweerd dat ze de menstruatie opwekken, een voorbeeld hiervan is honing: meng een theelepel honing met warm water en drink het meteen op. (Als je allergisch bent voor honing, moet je dit niet proberen)

Vitamine C

Van een hoge dosering van Vitamine C word ook beweerd dat ze de menstruatie opwekken. De vitamine C werkt door de baarmoeder te verhongeren van progesteron, en daardoor helpt het ook om de baarmoeder wand zich terug te laten trekken. Met deze methode is het ook belangrijk om veel water te drinken, sommige vrouwen kunnen wel bijwerkingen krijgen van deze methode, daarom moet je extra voorzichtig zijn met deze methode van menstruatie opwekken.

Stress

Had je ooit gedacht dat je van stress ook problemen kan krijgen met je menstruatie? Voordat je ook maar één van deze andere methoden probeert is het aan te raden om eerst bij jezelf na te gaan of dat je niet gebukt gaat onder stress? Misschien moet je eens proberen om een lekker warm te nemen, dit helpt niet alleen om je te ontspannen maar het kan ook een menstruatie opwekken. Een andere optie wat je ook zou kunnen proberen is om een kruik met warm te gebruiken en deze een tijdje op je buik te houden te houden.

Training

Oefeningen kunnen je ook van grote hulp zijn bij het menstruatie opwekken. Regelmatig een paar aerobic oefeningen samen met enkele buikspieroefeningen zijn vaak al voldoende voor een betere menstruatie cyclus. Sit-ups werken voor de meeste vrouwen ook goed om de menstruatie op te wekken. Een andere oefening die je overal kunt proberen is een looptraining of Brisk Walking. Als je dit een half uur doet zal dit een positief effect hebben op de menstruatie opwekken. Ook zal traplopen hetzelfde positieve effect hebben als een looptraining.

Geslachtsgemeenschap

Zelfs geslachtsgemeenschap kan helpen bij het menstruatie opwekken. Door de samentrekkingen van de vagina, samen met de ontspanning die bij geslachtsgemeenschap hoort. Zorgt dit ervoor dat de bloedtoevoer naar het vaginale gebied toeneemt, wat de kansen vergroot bij een menstruatie opwekken.  Er zitten in het sperma van de man ook hormonen die helpen bij het smeren van de baarmoederhals wat ook helpt bij het starten van een menstruatie.

Menstruatie Opwekken raadpleeg dokter

Als je zelf geen regelmatige menstruatie cyclus hebt, is het raadzaam om een dokter te bezoeken. Samen kunnen jullie erachter komen wat de oorzaak van het probleem is. Gebruik ook geen medicijnen die menstruatie opwekken zonder daarbij met jou dokter te hebben overlegd! Sommige medicijnen hebben namelijk vervelende bijwerkingen. Wat ook erg goed werkt is Utrogestan dit helpt bij het verlichten van de pijn, dit middel bevat progesteron als werkende stof.